Saturday, February 28, 2009

推:"希特拉" 都取消唔到有線合約

Eminleo君很利害,不單老作對白,還能配合演員、剪接、節奏,強!

PS:我跟有線電視其實頗有淵源。浸會同學有份作開荒牛,治媽也曾在裡面打工。我也曾替YMC台試作Station ID(時為九五年左右),家裡也是有線的「老客戶」。
但由兩年前搬家開始,有線電視不斷做出一些令我由不滿、氣憤,甚至乎最後要報警也不能解決的事情。千辛萬苦CUT掉有線後的某一天,有個營業員打給我,問我這名多年的舊客為什麼要CUT。我把他們這兩年的惡行逐一數出來給那位小姐聽,然後反問她:「咁你覺得我應唔應該CUT你地吖?」小姐都聽到呆左,唔敢再SELL落去。

4 comments:

Anonymous said...

我覺得, 呢d 仆x應該可以告佢地詐騙, 尤其係呃老人家簽約....佢地同保藥黨,跌錢黨有咩分別? 有, 佢地攞正牌囉!

Uncle Wilson said...

唉!我屋企都領教過。我老竇同有線炒過好多鑊先走得甩。依檔嘢同養鬼仔一樣,易請難送。一個唔好彩就跟你一世。

Anonymous said...

與有榮焉
睇希特拉我笑到喊
羅白

Eminleo said...

你好, 我係作者本人
只係路過, 順路講句多謝支持^^